Cover image logo deerns 2016

Deerns - Afstudeeropdracht “gezonde gebouwen en productiviteit”

Een afstudeeropdracht bij onze partner Deerns, geschikt voor BE studenten.

AGENDA

U-BASE AGENDA

U-BASE AGENDA

DOWNLOAD AGENDA

PUBLIC U-BASE CALENDAR

After opening the link press the 'Plus sign' in the right corner

Deerns - Afstudeeropdracht “gezonde gebouwen en productiviteit”

Afstudeeropdracht “gezonde gebouwen en productiviteit”
Iedereen begrijpt dat gezonde gebouwen een positieve invloed hebben op de productiviteit (en alertheid, ziekteverzuim, tevredenheid, etc.) van de gebouwgebruikers maar het is vooralsnog onvoldoende inzichtelijk wat de preciezere relatie is tussen gezonde gebouwen en productiviteit. Dit overzicht hebben we nodig om aan onze klanten beter uit te kunnen leggen wat bijvoorbeeld een betere akoestiek of luchtkwaliteit betekent voor de productiviteitsverbetering van de werknemers. Het uiteindelijke doel is een verdienmodel waarmee we kunnen bepalen hoeveel geld ons “gezond gebouw advies” oplevert voor de klant.
 
Het gaat er in dit onderzoek vooral om dat we meer inzicht krijgen in de uitgevoerde onderzoeken, beschikbare literatuur, marktontwikkelingen en enquêtemogelijkheden om de gezondheid van bestaande gebouwen/organisaties te bepalen. De huidige onderzoeken gaan ook vooral in op de losse onderdelen die van invloed zijn op een gezond gebouw en de productiviteit, zoals: akoestisch comfort, stimulering om te bewegen, luchtkwaliteit, thermisch comfort, facilitair beheer, architectonisch ontwerp, dag- en kunstlicht, etc. en wij willen meer richting een totaaloverzicht. Daarnaast biedt SMART building ook nog weer extra mogelijkheden voor monitoring, feedback en een persoonlijkere benadering.  

Het eindproduct van het onderzoek is een helder overzicht (of eventueel een infographic) van de relatie tussen een gezond(er) gebouw, de productiviteit van de gebruiker en het verdienmodel voor de opdrachtgever.  

Randvoorwaarden
We zijn per direct op zoek naar bij voorkeur twee afstudeerders die samen het onderzoek uitvoeren. Het zou daarbij ideaal zijn als dit een samenwerking betreft tussen (werktuig)bouwkundige en een bedrijfskundige student. Standplaats is in Rijswijk.  

Profiel
Voor deze stage zoeken wij studenten met een bouwkundige, werktuigbouwkundige of bedrijfskundige achtergrond. Verder geldt het volgende profiel:
- affiniteit hebben met het onderwerp;
- je bent beschikbaar voor minimaal 6 maanden in 2016;
- universitaire of hbo-opleiding;
- doorzettingsvermogen, zelfstandig kunnen werken en goede communicatieve vaardigheden.