You are here:

Lecture about LAB42 Project Amsterdam

14/12/2021

PROJECTWEBINAR LAB42

Mede namens projectpartners Benthem Crouwel Architects, Bouwadviesbureau Strackee, Visser & Smit Bouw en CSM Steelstructures nodigen Bouwen met Staal en Infosteel u uit voor een webinar over ontwerp en uitvoering van het nieuwe LAB42 van de Universiteit van Amsterdam op donderdag 13 januari 2022 van 13:30–15:30 uur.

Vanaf augustus 2022 fungeert het 15.000 m2 grote verzamelgebouw LAB42 als thuishaven van (onder meer) het Institute voor Informatie en het Institute for Logic, Language and Computation, beide behorend tot de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast wordt LAB42 het centrum van samenwerking tussen studenten, onderzoekers en ondernemers in informatiewetenschappen en Artificial Intelligence én het comfortabele ‘tweede thuis’ voor de buurtbewoners.
LAB42 is in alle opzichten voorbereid op mogelijke veranderingen van gebruik, gebruikers of functies in de toekomst. Mede dankzij de modulaire opzet van het gebouw en de ruimtelijke draagconstructie – een staalskelet met kanaalplaatvloeren – zijn bouwkundige indeling en installatietechniek eenvoudig te wijzigen.
En mocht LAB42 ooit overbodig worden, dan kan het staalskelet in een handomdraai uit elkaar voor hergebruik van de onderdelen in nieuwe projecten óf voor herbouw op een andere locatie. Circulair bouwen met staal? LAB42.

Tijdens het projectwebinar, donderdagmiddag 13 januari a.s., geven Joost Vos (Benthem Crouwel Architects)Willem Blokdijk (Bouwadviesbureau Strackee)Dennis van Poppel (Visser & Smit Bouw) en Jules Vankevelaer (CSM Steelstructures) u toelichting en verklaring op architectuur, constructief ontwerp, hoofduitvoering en staalbouw van LAB42.

Deelname is gratis. Het programma van het webinar, deelnameinformatie en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u op:

www.bouwenmetstaal.nl/evenementen/projectwebinar-lab42-amsterdam

Aanmelden is mogelijk tot 12 januari 2021. Na aanmelding ontvangt u van Bouwen met Staal per e-mail een deelnamebevestiging. In de ochtend voorafgaand aan het webinar ontvangt u van Bouwen met Staal de link voor online deelname.
Het webinar vindt plaats via MS Teams. Het is aan te raden om dit programma vooraf te installeren. Tijdens het webinar kunt u vragen stellen via de chatfunctie van het programma.

Een omschrijving van het project kan je hier vinden. 

Partners